Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Meer dronken senioren op Spoedeisende Hulp

Meer dronken senioren op Spoedeisende Hulp

16 november 2016

Uit een onderzoek van Omroep Max in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) blijkt dat ruim 60 procent van de artsen op de Spoedeisende Hulp (SEH) zich zorgen maakt over het toenemende aantal dronken senioren.

De meeste SEH-artsen (bijna 90 procent) krijgen te maken met ouderen die onder invloed op de SEH belanden, zo blijkt uit het rapport. De helft van deze artsen geeft aan dat ze wel eens te maken hebben met senioren die zich stomdronken melden.

Het grootste aandeel in meldingen onder invloed is in de leeftijdsgroep tussen de 55 en 65 jaar. Daarboven is dat een stuk kleiner en bij ouderen boven de 80 jaar komt het vrijwel niet voor.

Ties Eikendal is van de NVSHA en werkt op de SEH van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Hij laat tegenover de NOS weten dat alcohol bij ouderen een probleem is: “Ik kom van alles tegen. Het meest extreme zijn ouderen die van de trap vallen terwijl ze dronken zijn en door die val komen te overlijden. Maar denk ook aan een gebroken bovenarm of heup."

De rest van het interview leest u hier.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.