Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Meeste brandclaims op platteland en in Vinex-wijken

Meeste brandclaims op platteland en in Vinex-wijken

13 oktober 2014

Het aantal brandclaims is in de periode 2009-2013 met 11 procent gedaald tot 315 per dag.

Ondanks die daling waren vorig jaar nog altijd 115.000 huishoudens de dupe van een kleine of grote brand in hun woning. Het brandrisico is het grootst in Overijssel en het laagst in Noord-Holland. Opvallend is de hogere brandkans in Vinex-wijken: die ligt maar liefst 37 procent hoger dan in vergelijkbare stedelijke gebieden.

Dat is de conclusie van de eerste Risicomonitor Woningbranden, die het Verbond van Verzekeraars uitbrengt in het kader van de Brandpreventieweken. Het Verbond heeft een analyse gemaakt van brandclaims die verzekeraars de afgelopen vijf jaar hebben geregistreerd in het Centraal Informatie Systeem (CIS). Hoewel het brandrisico door betere bewustwording en veiligere apparaten is gedaald, ontstaat jaarlijks in één op de 65 woningen brandschade.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.