Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Mijlpaal: Nederland heeft grootste netwerk burgerhulpverleners

Mijlpaal: Nederland heeft grootste netwerk burgerhulpverleners

23 oktober 2017

Een nieuwe mijlpaal is bereikt, aldus de Hartstichting. Maar liefst 170.000 Nederlanders staan geregistreerd als burgerhulpverlener. En daarmee heeft Nederland een landelijk netwerk van hulpverleners die na een oproep binnen zes minuten kunnen reanimeren.

Dat werkt als volgt. Iedere geregistreerde burgerhulpverlener is aangemeld bij een van de twee landelijke oproepsystemen (Hartveilig Wonen en Hartslag Nu) die op de meldkamer van 112 zijn aangesloten.

Zodra daar een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen de vrijwilligers in de buurt een sms. De kans dat zij eerder bij de patiënt zijn dan de ambulance is groot waardoor er zo snel mogelijk kan worden begonnen met reanimeren. 

Goed nieuws dus! En er is nóg beter nieuws. Want niet alleen de aangemelde burgerhulpverleners kunnen reanimeren. Ook alle 300.000 diploma- en certificaathouders van Het Oranje Kruis kunnen reanimeren. Bij het afleggen van het examen voor het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis leert men onder andere reanimeren, BLS/AED én Eerste Hulp aan kinderen.

Wilt u ook leren reanimeren? Én alle andere aspecten van Eerste Hulp eigen maken? Vind dan een cursus EHBO in onze cursuskiezer en haal uw Eerste Hulp diploma van Het Oranje Kruis.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.