Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Minder reddingen door KNRM in 2013

Minder reddingen door KNRM in 2013

20 januari 2014

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is in 2013 1.993 keer uitgevaren en werden 3.333 mensen gered of geholpen. Dit is een flink aantal minder ten opzichte van het jaar daarvoor. De daling, aldus het KNRM, is vooral veroorzaakt door het koude voorjaar, waardoor tot en met juni 154 keer minder om hulp werd gevraagd.

Jaarlijks gaat het in 75% van de gevallen om recreatievaart. De overige variëren van zinkende binnenvaartschepen tot het bergen van een stoffelijk overschot. De KNRM geeft aan dat drukste maanden voor de redders liggen in het watersportseizoen. Vorig jaar kwam die drukte pas in juli op gang, door de extreem koude voorjaarsmaanden.

Het aantal verzoeken aan de KNRM Radio Medische Dienst is wel toegenomen. Ruim 700 keer werd door zeevarenden hulp ingeroepen van één van de artsen. De verzoeken kwamen van schepen die op de oceaan, ver van havens of medische voorzieningen, een zieke of gewonde aan boord hebben en daarvoor medisch advies nodig hebben. In enkele gevallen zijn deze adviezen levensreddend.

Meer informatie over de KNRM is hier te vinden.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.