Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Neemt vuurwerkvandalisme toe?

Neemt vuurwerkvandalisme toe?

20 november 2014

Kortgeleden maakte de gemeente Hilversum bekend dat er tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk in het centrum afgestoken mag worden, om geen vuurwerkoverlast te hebben. Toch lijkt het vuurwerkvandalisme in Nederland de laatste dagen toe te nemen.

Zo ontplofte gisteravond in Gouda een vuurwerkbom, met als gevolg dat de ruiten en de voordeur eruit werden geblazen. In Almere werden brievenbussen vernietigd en werd in Den Haag een auto vernield door vuurwerk. Dinsdag was ook al een mobiel toilet in Santpoort doelwit van een vuurwerkexplosie.

Dat vuurwerk voor gevaren kan zorgen weet iedereen. De politiek probeert oplossingen te bedenken, maar tegelijkertijd blijft het vandalisme bestaan.

Vuurwerk kan ook voor vreselijk letsel zorgen, waaronder brandwonden, verwondingen aan het oog, et cetera. Wat doe jij in dat geval? Weet jij wat je moet doen? Kijk hier voor meer tips!

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.