Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

“NL-Alert, direct informatie bij een noodsituatie”

“NL-Alert, direct informatie bij een noodsituatie”

6 november 2012

Vanaf 8 november is er de mogelijkheid dat de overheid u een sms stuurt over een (dreigende) noodgeval bij u in de buurt. Dit tekstbericht vermeldt wat er aan de hand is en hoe u moet handelen. NL-Alert, want zo heet het alarmmiddel, is op meer dan de helft van de mobiele telefoons werkzaam. Vodafone en T-Mobile ondersteunen NL-Alert nog niet op hun 3G-netwerk voor smartphones. Waarschijnlijk is dit wel mogelijk vanaf begin 2013.

Door meer mensen te bereiken en mensen beter te informeren, kunnen levens worden gered. Het motto van de campagne die 8 november van staart gaat, luidt dan ook “NL-Alert, direct informatie bij een noodsituatie”.

NL-Alert is onderdeel van een breed pakket aan middelen die door de overheid worden gebruikt in een noodsituatie, waaronder de regionale calamiteitenzenders.

Meer informatie over NL-Alert is hier te vinden.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.