Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Noodweer houdt aan in Italië

Noodweer houdt aan in Italië

22 november 2013

Het is noodweer in Italië. Meerdere gebieden in Italië hadden de laatste dagen last van overstromingen. Wegen zijn overstroomd en bomen zijn omgewaaid. Venetië bereikte haar hoogste waterstand van dit jaar. Het San Marcoplein stond ook weer onder water. Maar ook het eiland Sardinië werd flink getroffen.

Sardinië
Cleopatra is de naam van de zware storm die op 18 november het noordoosten van het eiland Sardinië trof. Deze storm kostte 16 mensen het leven, vanwege de ontstane overstromingen.

De plaatselijke autoriteiten liggen onder vuur, omdat zij niet genoeg voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om deze overstromingen tegen te houden. In de Italiaanse krant Corriere della Sera werden de wanpraktijken beschreven die de geografische kwetsbaarheid erger heeft gemaakt, waaronder ongecontroleerde houtkap, de bouw van woningen in gebieden met overstromingsgevaar en andere factoren.

Het weer in Sardinië blijft de komende dagen slecht en zal er nog veel regen vallen. Vrijdag is er opnieuw kans op storm.

Noodweer in Nederland

In Nederland is er af en toe sprake van een dreiging voor overstromingen. In 1993 zorgde dit voor een evacuatie van de Bommelerwaard. Een interview met twee mannen die de evacuatie hebben meegemaakt, leest u hier.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een eventuele ramp? Meer informatie over rampen en grote ongevallen kunt u lezen in het laatste nummer van EHBO.NL.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.