Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

'Omstanders kunnen levens redden na aanslag'

'Omstanders kunnen levens redden na aanslag'

23 juni 2016

Na een aanslag is het grootste risico voor veel slachtoffers dat ze doodbloeden. Omstanders kunnen in zo’n situatie het verschil maken. De Nederlandse Vereniging voor Traumatologie roept dan ook op tot goed opgeleide eerstehulpverleners die eerste hulp kunnen verlenen bij bomaanslagen en schietpartijen.

"Bomaanslagen en schietpartijen met veel slachtoffers zijn gelukkig geen dagelijks fenomeen, maar helaas komen dit soort situaties de laatste jaren steeds vaker voor. De kans dat ons land in de toekomst door een dergelijk incident wordt getroffen, is daarom niet ondenkbaar", aldus de Nederlandse Vereniging voor Traumatologie.

Voor meer informatie over het bericht van de Nederlandse Vereniging voor Traumatologie, klik hier.

Iemand die het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis op zak heeft, is in staat de juiste eerste hulp te verlenen. Op de Cursuskiezer vindt u een EHBO-cursus bij u in de buurt.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.