Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Ongelukken met huishoudchemicaliën

Ongelukken met huishoudchemicaliën

6 november 2013

Je bent het huis aan het schoonmaken. De telefoon gaat. Je zet de fles chloor op de grond. Terwijl je aan het telefoneren bent, grijpt je kind van één jaar naar de fles chloor…

Jaarlijks vinden er veel incidenten plaats door onjuist gebruik van huishoudchemicaliën. VeiligheidNL en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de handen ineengeslagen en wijzen mensen op de nieuwe etiketten op de verpakking van huishoudchemicaliën. De gevaarsymbolen worden wereldwijd op dezelfde manier toegepast. 

VeiligheidNL en de NVWA zijn op dit moment op zoek naar 200 ouders voor een spectaculaire actie vanwege de actie rondom huishoudchemicaliën. De ouders die zich aanmelden, krijgen een gratis EHBO-cursus aangeboden. 

Meer informatie over de etiketten en de campagne, zie: www.nieuwe-etiketten.nl

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.