Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Ontsteek je lichten!

Ontsteek je lichten!

13 oktober 2016

Goede verlichting moet voor fietsers net zo vanzelfsprekend worden als voor automobilisten.

Dat is de boodschap van Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert, Fietsersbond en de ANWB. Samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu slaan zij de handen ineen om dit probleem aan te pakken. 

Bij de aftrap van de fietsverlichtingscampagne onthulden zij een waarschuwingsbord voor fietsers: ontsteek je lichten. Verlichting voor fietsers is net zo belangrijk als voor automobilisten. Dit blijkt ook wel uit het feit dat ruim een kwart van de jonge automobilisten wel eens bijna of echt een aanrijding heeft gehad met een fietser zonder licht.
Vanaf heden gaan de verkeersorganisaties het land in om het belang van fietsverlichting te benadrukken. De afdelingen van Veilig Verkeer Nederland controleren de komende weken in het hele land zo'n 75.000 fietsen op verlichting.

Verder informatie kunt u nalezen op de website van Veilig Verkeer Nederland.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.