Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Patiënten vaak geweigerd op Spoedeisende Hulp

Patiënten vaak geweigerd op Spoedeisende Hulp

23 mei 2016

Veel patiënten worden nog regelmatig geweigerd op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuizen. In een brief aan minister Schippers van Volksgezondheid slaan de ambulancemeldkamers van Noord-Holland en Flevoland alarm.

Ambulances met patiënten worden dagelijks geweigerd door de dichtstbijzijnde ziekenhuizen. Hierdoor moeten ambulances naar een ander ziekenhuis rijden. Het komt voor dat ze naar een ziekenhuis in een andere stad moeten toerijden. 

In de brief spreken ambulancemeldkamers en SEH's hun zorg uit over de toename van het aantal oudere patiënten op de SEH. Een van de oorzaken die wordt aangegeven is dat gemeenten te weinig thuiszorg hebben ingekocht. ‘Hierdoor kan niet vroegtijdig eenvoudige medische hulp of verpleging worden geboden, waardoor de hulpvraag snel escaleert in een spoedzorgvraag en onvermijdelijk ziekenhuisbezoek’, stellen de afdelingen.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.