Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Politie niet altijd op tijd bij spoed

Politie niet altijd op tijd bij spoed

6 april 2016

Uit de cijfers van de aanrijtijden van 2015 blijkt dat bij maar 85% van de meldingen de politie op tijd aanwezig was. Daarmee is de politie er niet in geslaagd om sneller bij spoedmeldingen ter plaatse te zijn. Er is zelfs sprake van een lichte daling in vergelijking met 2014, waarbij 86% van de meldingen de politie op tijd arriveerde.

Het streven van de politie is om in negen van de tien gevallen binnen een kwartier op de juiste plek te zijn. Deze aanrijtijd werd in slechts 70 van de 393 gemeenten gehaald. Vooral op het platteland is het voor de politie lastig om op tijd te zijn.

Hoewel het aantal politiebureaus is gesloten de afgelopen jaren, heeft de politie aan dat dit niet heeft geleid tot de daling van de aanrijtijd. De komende jaren zullen de helft van de ongeveer 400 bureaus sluiten.

Kijk hier hoe het staat met de aanrijtijd van de politie in uw gemeente.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.