Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Ready2Help: burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis

Ready2Help: burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis

4 november 2014

Op zaterdag 1 november 2014 lanceerde het Rode Kruis Ready2Help. Het Rode Kruis bereidt zich met dit nieuwe burgerhulpnetwerk voor op de grootste rampenoefening in haar geschiedenis.

Het Rode Kruis zoekt voor Ready2Help geen eerstehulpverleners, maar burgers die in actie willen komen bij een noodsituatie. Met praktische hulp als zandzakken vullen, opvang en vervoer van mensen of tolken in een vreemde taal bijvoorbeeld. Wie zich aanmeldt voor Ready2Help krijgt op het moment van een noodsituatie een oproep per sms met de vraag of hij op dat moment inzetbaar is.

Rampenoefening in februari 2015

Om het nieuwe burgerhulpnetwerk Ready2Help te testen gaat het Nederlandse Rode Kruis de grootste online rampenoefening in haar geschiedenis organiseren. Doel van de oefening is te zien of het oproepsysteem via Ready2Help werkt en op welke manier mensen gehoor geven aan de oproep. 

Lees meer op de website van Het Nederlandse Rode Kruis

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.