Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Scholieren bedenken oplossing voor brandveiligheid

Scholieren bedenken oplossing voor brandveiligheid

17 februari 2017

Vier vwo-leerlingen vertegenwoordigen het Cambium College uit Zaltbommel voor de 3M Science Challenge. Met hun idee 'Glow in the Smoke', een verf die oplicht als er koolstof vrijkomt, hopen ze de wedstrijd te winnen.

Een tijdje terug zagen de scholieren een reclame voorbijkomen op Discovery Channel: deelnemers gezocht voor de 3M Science Challenge. Het is de bedoeling dat middelbare scholieren met een project of product een oplossing zoeken voor alledaagse problemen. De vier scholieren Julia Arntz, Merijn de Ruiter, Charlotte Cloosterman en Julia Posthouwer bedachten een bijzondere verf. ,,Glow in the Smoke is een verf die oplicht als er koolstof vrijkomt bij brand", aldus de scholieren. ,,Gemiddeld heb je maar vier minuten om de weg naar buiten te vinden. Deze verf vormt een zichtbare vluchtroute en is geschikt voor woningen, maar ook bijvoorbeeld ziekenhuizen."

Lees verder op de website van het Brabants Dagblad.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.