Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Schrikbarend record in 2016: Hoogst aantal ernstig verkeersgewonden sinds 1993

Schrikbarend record in 2016: Hoogst aantal ernstig verkeersgewonden sinds 1993

7 december 2017

De verkeersveiligheid gaat achteruit stelt het SWOV in de Monitor Verkeersveiligheid 2017. Maar liefst 21.400 mensen raakten vorig jaar ernstig gewond in het verkeer.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) publiceert in haar Monitor Verkeersveiligheid over de staat van verkeersveiligheid in Nederland.

En de huidige staat is niet om trots op te zijn. Niet alleen zijn er een recordaantal ernstige verkeersongelukken, ook het aantal verkeersdoden, 629, is voor het derde jaar op rij niet gedaald. 

Het SWOV stelt dat er specifiek aandacht nodig is voor bestuurders van scootmobielen, fietsongevallen zonder motorvoertuigen, bestelauto-ongevallen, ongevallen met 80-plussers en ongevallen op 30- en 60km/uur-wegen.

Tegelijkertijd toont deze ontwikkeling het belang van EHBO. Met zoveel verkeersongelukken is het ontzettend belangrijk om zowel jezelf, als anderen te kunnen helpen en ondersteunen.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.