Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Schrikbarend record in 2016: Hoogst aantal ernstig verkeersgewonden sinds 1993

Schrikbarend record in 2016: Hoogst aantal ernstig verkeersgewonden sinds 1993

7 december 2017

De verkeersveiligheid gaat achteruit stelt het SWOV in de Monitor Verkeersveiligheid 2017. Maar liefst 21.400 mensen raakten vorig jaar ernstig gewond in het verkeer.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) publiceert in haar Monitor Verkeersveiligheid over de staat van verkeersveiligheid in Nederland.

En de huidige staat is niet om trots op te zijn. Niet alleen zijn er een recordaantal ernstige verkeersongelukken, ook het aantal verkeersdoden, 629, is voor het derde jaar op rij niet gedaald. 

Het SWOV stelt dat er specifiek aandacht nodig is voor bestuurders van scootmobielen, fietsongevallen zonder motorvoertuigen, bestelauto-ongevallen, ongevallen met 80-plussers en ongevallen op 30- en 60km/uur-wegen.

Tegelijkertijd toont deze ontwikkeling het belang van EHBO. Met zoveel verkeersongelukken is het ontzettend belangrijk om zowel jezelf, als anderen te kunnen helpen en ondersteunen.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.