Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Seniorenwoningen onveilig

Seniorenwoningen onveilig

1 december 2014

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond maakt zich zorgen over de veiligheid van seniorenwoningen. Steeds meer panden van zorginstellingen worden herbestemd tot ‘gewone’ woongebouwen waar minder eisen worden gesteld aan de brandveiligheid.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wil dringend in gesprek met zorgverleners, woningbouwcorporaties en ander eigenaren van appartementengebouwen waarin veel ouderen wonen. De brandweer maakt zich zorgen over de zelfredzaamheid van senioren. Zij zijn vaak niet in staat zichzelf in veiligheid te brengen bij een brand.

De aanleiding van de zorg van de brandweer is een brand eerder dit jaar in een appartementencomplex in Rotterdam. Hoewel het ging om een kleine, maar felle brand waarbij veel rook vrijkwam, moesten alle 232 veelal oudere bewoners worden geëvacueerd. Meerdere bewoners moesten gedragen worden. Ze konden zichzelf niet in veiligheid brengen.

De brandveiligheid is van levensbelang. "Als er nu niks gebeurd, is het wachten op de eerste dode", aldus Arjen Littooij, directeur van de veiligheidsregio.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.