Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Steeds meer jonge kinderen lopen brandwonden op. Weet u wat te doen?

Steeds meer jonge kinderen lopen brandwonden op. Weet u wat te doen?

12 juni 2018

De Brandwondenstichting en Nivel hebben onderzoek gedaan naar het brandwondengevaar bij onder andere zeer jonge kinderen.

Het aantal jonge kinderen met brandwonden is in de afgelopen vijf jaar namelijk flink gestegen. Jonge kinderen hebben, vergeleken met de rest van de bevolking, drie keer zoveel kans om met een brandwond in de huisartsenpraktijk te komen. Met 'uitschieters' in de zomermaanden en rond de jaarwisseling.

Vooral kinderen tussen de twaalf en achttien maanden hebben een grote kans om brandwonden op te lopen. Dit omdat ze in deze leeftijd leren staan en grijpen.

Jaarlijks melden ongeveer 92.000 mensen zich bij de huisarts vanwege een brandwond.

Weet u wat u moet doen bij brandwonden? Op https://www.ehbo.nl/tips/brandwonden/ hebben we een aantal tips. Maar als u echt zeker wilt zijn van uw zaak volgt u een EHBO-cursus en haalt u het Diploma Eerste Hulp. Bekijk het landelijke aanbod EHBO-cursussen op https://cursuskiezer.ehbo.nl/ 

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.