Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Stijging aantal verkeersdoden

Stijging aantal verkeersdoden

2 mei 2017

In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. Dat zijn 8 personen meer dan in 2015, het jaar waarin het aantal verkeersdoden met 51 toenam.

Onder bestuurders van personenauto’s vielen naar verhouding de meeste dodelijke verkeersslachtoffers (30 procent). Onder automobilisten van 18 tot 25 jaar en 75 jaar of ouder was het percentage dat verongelukte het grootst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) ziet te hoge snelheden, rijden onder invloed en het ongebreideld gebruik van de smartphone tijdens verkeersdeelname als grootste boosdoeners die, ondanks alle voorlichtingsactiviteiten en campagnes, nog steeds voor het leeuwendeel van de slachtoffers zorgen. Daarom is meer serieuze en structurele aandacht vanuit de overheid hard nodig. Het mede door Veilig Verkeer Nederland ondertekende Manifest Verkeersveiligheid laat daar geen misverstand over bestaan. 

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.