Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Stijging brandwonden bij baby’s

Stijging brandwonden bij baby’s

17 maart 2016

Meer dan een kwart (26,8%) van alle patiënten bij de brandwondencentra is tussen de 0 en 4 jaar. Jaarlijks worden er ongeveer 200 kinderen opgenomen na een ongeval met een hete vloeistof, zoals koffie of thee.

Bij baby’s vanaf 7 maanden is er een stijging te zien van het aantal ongevallen. Vanaf die leeftijd zijn ze in staat voorwerpen vast te grijpen en kunnen ze zelfstandig zitten of staan. Ze gaan op ontdekkingstocht waarbij ze zich kunnen optrekken aan een tafel en steeds verder weten te grijpen.

De Nederlandse Brandwonden Stichting is daarom vandaag een campagne begonnen waarmee ze de ouders van jonge kinderen oproepen om actie te ondernemen. Hiervoor heeft de stichting een stappenplan gemaakt. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Voor tips bij brandwonden, klik hier

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.