Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Tekenonderzoek

Tekenonderzoek

2 juni 2015

De ziekte van Lyme vormt een toenemend gezondheidsprobleem en wordt overgebracht op de mens door teken. Het is daarom belangrijk dat EHBO’ers en BHV’ers weten wat ze het best kunnen doen bij een tekenbeet. Aan de hand van ervaringen wil Het Oranje Kruis inzicht krijgen in hoe er met teken wordt omgegaan en met welk resultaat.

Komt u in gebieden waar teken aanwezig zijn, zoals natuurgebieden, parken en tuinen? Klik dan op onderstaande link en vul de vragenlijst in. Dit verzoek is ook aan mensen die nooit in aanraking zijn geweest met een teek, maar wel activiteiten hebben in gebieden waar teken voorkomen.

Door mee te doen aan het tekenonderzoek wordt het ontwikkelen van EHBO-richtlijnen bij tekenbeten geholpen. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, des te nauwkeuriger Het Oranje Kruis de beste EHBO-richtlijnen kan bepalen.

Het tekenonderzoek vindt u hier.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.