Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Tekenverwachting komende dagen zeer hoog

Tekenverwachting komende dagen zeer hoog

11 juni 2014

De komende dagen is de tekenverwachting zeer hoog, aldus tekenradar.nl. Oppassen dus!

Tekenbeet?
Wanneer u door een teek bent gebeten, is het belangrijk dat de teek op een juiste manier wordt verwijderd, bij voorkeur vóórdat hij zich volledig heeft vastgebeten. Doe dit met een speciale tekenverwijderaar, waarmee de teek volgens de gebruiksaanwijzing uit de huid wordt getrokken. Ontsmet het wondje daarna. Gebruik geen alcohol of benzine voor u de teek verwijdert, hierdoor kunnen de teken juist hun speeksel in de bijtwond spuiten.

Het speeksel van teken kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Lyme kan gepaard gaan met koorts, hoofdpijn, stijve nek, spierpijnen, gewrichtsklachten, vermoeidheid en verlammingen. Niet iedereen die door een teek is gebeten, krijgt deze ziekte.

Beschermen?
Hoe u zich eventueel kunt beschermen tegen teken? Kijk dan hier. https://www.tekenradar.nl/teken/teken/hoe-kunt-u-zich-beschermen

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.