Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Uniek experiment naar woningbranden

Uniek experiment naar woningbranden

21 oktober 2014

Brandweer Nederland en de Brandweeracademie voeren in Zutphen praktijkexperimenten uit, waarbij met daadwerkelijk vuur en rook de ontwikkeling van een brand in een woning gevolgd wordt.

Voor Nederlandse begrippen zijn het unieke experimenten met een grote wetenschappelijke waarde voor de brandweer. Doel van de experimenten is om de veiligheid bij brand in Nederland te vergroten voor burgers en brandweermensen. Maandag 20 oktober 2014 is de experimentweek van start gegaan.

De experimenten maken deel uit van drie grote onderzoeken die de Brandweeracademie dit najaar uitvoert voor en met de brandweer. Deze onderzoeken richten zich op het brandverloop en op de effectiviteit van rookmelders en waterleidingsprinklers. Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde van de Brandweeracademie: “Om te onderzoeken hoe een brand in een echte praktijksituatie zich ontwikkelt in een gemiddelde Nederlandse woning is praktijkonderzoek noodzakelijk. Daarom voeren we de experimenten uit in (sloop)woningen, die worden ingericht met meubilair anno 2014.”  

Lees verder op de website van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid)

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.