Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Vallen, opstaan en weer doorgaan

7 juli 2014

89.000 kinderen tot en met 12 jaar komen elk jaar op een Spoedeisende Hulp Afdeling nadat ze zijn gevallen. Dat zijn er 244 per dag!

Dit blijkt uit cijfers van VeiligheidNL. Een kwart van de kinderen is van een hoogte gevallen, bijvoorbeeld van een schommel of uit een boom. 10% viel van de fiets, maar struikelen of vervelend terecht komen na een sprong komen ook regelmatig voor. 

De oorzaak? Kinderen bewegen steeds minder en spelen minder buiten. Juist door lekker te ravotten, worden kinderen motorisch handiger en leren ze beter risico's inschatten. 

Lekker vallen
Essentieel bij ‘lekker’ vallen is een goede landing: altijd je hoofd van de grond houden en jezelf niet opvangen met je handen, maar afslaan of doorrollen. Elk jaar zijn er alleen al 14.000 kinderen met een polsbreuk en een goede landing kan dit voorkomen. 

Verdere informatie kunt u nalezen op de website van VeiligheidNL.

Toch iets misgegaan? Botbreuk, schaafwond of verstuiking? Kijk voor Eerste Hulp Tips op www.ehbo.nl.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.