Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Veel doden door brand in eerste kwartaal 2014

Veel doden door brand in eerste kwartaal 2014

8 april 2014

Uit tellingen van de Brandweeracademie blijkt dat in het eerste kwartaal van 2014 twintig personen om het leven zijn gekomen door brand in een gebouw.

In het eerste kwartaal van 2013 waren dat er negen. Dit  betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. Van de twintig branddoden waren acht personen ouder dan 65 jaar. In het eerste kwartaal van 2013 overleden twee ouderen. 

Het aantal van 20 branddoden betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. In 2013  overleden in totaal 53 personen door brand. Dat was al een stijging ten opzichte van de jaren daarvoor. ‘Tot 2012 hebben wij een daling gezien van het aantal doden. Deze trend zet zich helaas niet voort en dat is zorgelijk', stelt lector Brandpreventie René Hagen van de Brandweeracademie, die de cijfers de komende maanden gaat onderzoeken.  

Lees verder op de website van Brandweer Nederland.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.