Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Verkeersveiligheid in Nederland matig

Verkeersveiligheid in Nederland matig

22 juni 2016

Europees gezien scoort Nederland matig tot slecht op het gebied van verkeersveiligheid binnen de EU.

Nederland ligt ver achter als het gaat om het behalen van verkeersveiligheidsdoelstellingen. Noorwegen scoort de beste resultaten.

Dat blijkt uit het Road Safety Performance Index Report van European Transport Safety Council (ETSC), een onafhankelijke organisatie van verkeersveiligheidsexperts die de Europese Commissie adviseert.

In 2015 was voor het tweede opeenvolgende jaar sprake van tegenvallende verkeersongevallencijfers. In Europa kwamen 26300 mensen in het verkeer om het leven, tegen 25970 in 2014. Een toename van 1 procent. In 22 van de 32 onderzochte EU-landen was sprake van een stijging van het aantal verkeersdoden, in maar 9 landen van een daling.

Noorwegen springt er positief uit, met een afname van het aantal verkeersdoden met 20 procent.Nederland daarentegen meldde een stijging van het aantal verkeersdoden met 9 procent. Ons land scoort daarmee slechter dan landen als Bulgarije, Tsjechiƫ en Slowakije.

Lees verder op Verkeersnet.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.