Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Verkoop ‘Gevorderde Eerste Hulp’ boven verwachting

Verkoop ‘Gevorderde Eerste Hulp’ boven verwachting

25 november 2013

Begin november verscheen het boek ‘Gevorderde Eerste Hulp’ van Pim de Ruijter. Het boek was gelijk een succes. Op de studiedag van Het Oranje Kruis was het boek halverwege de dag al uitverkocht. Wat maakt dit boek toch zo’n succes?

Een eerstehulpverlener heeft tijdens de EHBO-cursus geleerd om in alle gevallen Eerste Hulp te kunnen verlenen. Vaak zijn EHBO’ers ook aanwezig bij evenementen of werken in een omgeving waarbij een grotere kans is op incidenten. Belangrijk is dan dat de eerstehulpverlener goed kan samenwerken met de professionele hulpverleners. Het boek Gevorderde Eerste Hulp kan hierbij helpen.

Inhoud
Gevorderde Eerste Hulp biedt onderwerpen waarmee eerstehulpverleners hun kennis van Eerste Hulp kunnen verdiepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om uitgebreidere kennis van ziektebeelden en ongevallen, er wordt nader ingegaan op een gestructureerde benadering van het slachtoffer(s), hulpverlening op evenementen en bij alcohol- en drugsslachtoffers.

Schrijver
Pim de Ruijter is naast Instructeur Eerste Hulp en reanimatie, ook als arts werkzaam op de afdeling Intensive Care. Verder is hij al ruim 10 jaar actief in de evenementenhulpverlening. Tijdens zijn studie geneeskunde aan het UMC St Radboud heeft hij het eerstehulponderwijs voor medisch studenten mee opgezet. In 2011 is Pim de Ruijter gestart met Eerste Hulp Wiki, een online naslagwerk over eerste hulp, met als doel betrouwbare kennis te verzamelen en over te brengen: www.eerstehulpwiki.nl

Verkrijgbaar
Dit boek geeft meer achtergrondinformatie waar eerstehulpverleners soms naar op zoek zijn. Dit boek biedt Het boek Gevorderde Eerste Hulp is dan ook weer verkrijgbaar via de webshop. Het boek kost €19,95.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.