Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Vierdaagse revisited… Sensatie uit Israel

Vierdaagse revisited… Sensatie uit Israel

21 juli 2016

De derde dag van de 40ste editie van de Vierdaagse begint moeilijk.

De gemangelde voeten doen pijn en je moet er echt ‘doorheen’ lopen om dat gevoel kwijt te raken. Later gaat het beter. We zingen onderweg, bij voorkeur de liedjes die de militaire bazen verboden hebben. Bij de rust gaan veel laarzen en sokken uit om de ‘schade’ te bekijken. De ‘hospik’ (hospitaalsoldaat) heeft meer werk dan op de eerste dag! Het risico van dat uittrekken is dat je voeten zo opzwellen, dat je je schoenen nauwelijks meer aan krijgt. De stemming wordt een beetje verbeten: nog één dag, iedereen wil het halen. Nog geen uitvallers! Dan passeert de grote sensatie van deze Vierdaagse|: een detachement vrouwelijke militairen uit Israël. Leuke meiden die er flink de pas in zetten. Ze worden hartelijk toegejuicht.

Hans van Lith, deelnemer Vierdaagse 1956

Foto: Israëlische deelname was een sensatie

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.