Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Vierdaagse revisited….We hebben het gehaald!

Vierdaagse revisited….We hebben het gehaald!

22 juli 2016

De laatste dag van de wandeltocht in 1956. Niemand van de dienstplichtigen van de Kaderschool Intendance in Amsterdam denkt aan opgeven, nu we zo ver zijn gekomen.

Maar de vermoeidheid slaat toe. Op de eerste rustplaats is er weer voetinspectie. Iedereen is blij zijn uitrusting even af te kunnen leggen. Op den duur snijdt de bepakking in je schouders. Er passeren groepjes en individuele burgers in de meest uiteenlopende outfit. Soms nog fris, anderen strompelend en geholpen door vrienden. Maar ook detachementen militairen uit allerlei landen marcheren langs. De finish komt dichterbij. Vóór de Via Gladiola gaat onze groep ineens over in een strakker gelid. De stap wordt zwaarder. Het gebeurt bijna automatisch, maar iedereen is vastbesloten bij de intocht geen tekenen van vermoeidheid te tonen. Bloemen, gejuich van het publiek. We hebben geen enkele uitvaller. Grijnzend van voldoening spelden we ons vierdaagse kruis op ons uniform. 

Hans van Lith, deelnemer Vierdaagse 1956

Foto: Detachement Vierdaagse van de Kaderschool van de Intendance en route (foto Bogaard, Nijmegen)

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.