Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

VVN juicht app-verbod in het verkeer toe

VVN juicht app-verbod in het verkeer toe

12 december 2016

Minister Schultz wil voorkomen dat automobilisten zichzelf en anderen in gevaar brengen doordat ze bezig zijn met hun telefoon.

Daarom overweegt ze een volledig verbod op appen en sms'en in de auto. Veilig Verkeer Nederland heeft de politiek in juni gevraagd om na te denken over een wetgeving om bij elke verkochte smartphone een app te voegen of een device in te bouwen die bij snelheden boven de 20 of 30 km p/u zorgt voor een automatische uitschakeling. Nu is het volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens alleen nog verboden voor bestuurders hun telefoon vast te houden tijdens het rijden. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur kijkt of dit kan worden uitgebreid naar een totale ban op het bedienen van een mobiel. Mensen kijken gemiddeld 220 keer per dag op hun smartphone. Ook tijdens verkeersdeelname.

Lees het hele bericht op de website van Veilig Verkeer Nederland.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.