Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Wekelijks 700 scholieren op Spoedeisende Hulp

Wekelijks 700 scholieren op Spoedeisende Hulp

31 mei 2016

Wekelijks belanden 700 scholieren op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) na een ongeluk op school, meldt het AD dinsdag. Het gaat vooral mis tijdens de gymles. VeiligheidNL pleit daarom voor vallessen.

Met name op basisscholen lopen leerlingen nogal eens een gebroken pols of vinger op tijdens de gymles. Uit de nieuwste cijfers van VeiligheidNL blijkt dat in 2014 8.200 kinderen (41 per schooldag) op de SEH belandden. Op middelbare scholen moesten 7.400 leerlingen (37 per dag) naar de SEH door gymongelukken. Nog eens duizenden kinderen kregen na een valpartij op het schoolplein medische hulp.

Onderzoeker Hedy Goossens van VeiligheidNL constateert dat kinderen niet meer weten hoe ze een val kunnen breken. Ze spelen minder buiten en zitten meer achter de tv en computer. ‘Ze worden bang om te vallen. Angst brengt verkramping met zich mee, wat de kans op een breuk kan vergroten’, vertelt Goossens tegenover het AD. VeiligheidNL pleit daarom voor vallessen.

Lees het volledige bericht op het AD.nl.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.