Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Wekelijks nieuwe slachtoffers door brandbare vloeistoffen

Wekelijks nieuwe slachtoffers door brandbare vloeistoffen

1 augustus 2016

Nog steeds komen er jaarlijks tientallen levens op z’n kop te staan door een ongeluk met brandbare vloeistoffen zoals spiritus, bio-ethanol, (was)benzine en brandgel.

Alleen al vorige week, toen het zomers warm was, zijn er 7 personen in één van de drie Brandwondencentra behandeld na een ongeval met brandbare vloeistoffen in combinatie met een barbecue of vuurkorf. ‘’Onze conclusie is dat er nog behoorlijk onvoorzichtig wordt gedaan bij het aansteken van een barbecue of vuurkorf,’’ aldus Jacob Blik – afdelingshoofd Brandwondencentrum Groningen. ‘’En dan te bedenken dat we nog vele barbecue-dagen in het vooruitzicht hebben deze zomer.’’

De Nederlandse Brandwondenstichting startte een voorlichtingscampagne om het Nederlandse publiek te informeren over de gevaren én gevolgen van brandbare vloeistoffen.

Lees hier het hele bericht op de website van de Nederlandse Brandwonden Stichting.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.