Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

28 april 2015

28 april is de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) heeft een thema aan deze dag verbonden ‘Bouw mee aan een preventiecultuur voor veiligheid en gezondheid op het werk.’

Jaarlijks overlijden er wereldwijd zo’n twee miljoen mensen door ongelukken op het werk of ziektes die ontstaan door het werk. Daarnaast vinden er wereldwijd jaarlijks 270 miljoen ongelukken plaats op het werk en worden er 160 miljoen ziek. Arbeidsverzuim, behandelingen, compensatie en rehabilitatie kosten jaarlijks 2,8 biljoen dollar.

Door meer te doen aan preventie en veiligheid op het werk is het mogelijk aantal doden en gewonden te laten dalen, vandaar de jaarlijkse campagne van de IAO.

‘Een preventiecultuur voor veiligheid en gezondheid op het werk is een cultuur waarin veiligheid en gezondheid wordt gerespecteerd op verschillende niveaus en waarbij overheden, werkgevers en werknemers actief anticiperen in het waarborgen van veiligheid en gezondheid door een systeem van verantwoordelijkheden en plichten, waarbij de hoogste prioriteit wordt toegekend aan preventie’, aldus de IAO.

Voor deze campagne heeft de IAO een interactieve website gelanceerd. Deze is hier te vinden.

Het magazine EHBO.NL van april besteedt ook aandacht aan Eerste Hulp en veiligheid in bedrijven.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.