Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Winterbanden. Handig of niet?

Winterbanden. Handig of niet?

20 november 2012

Een winterband is ontwikkeld om zoveel mogelijk grip te geven bij winterse omstandigheden, vooral sneeuw. Ook blijft het rubber van deze band bij lagere temperaturen soepel.

Dit zorgt voor een beter wegcontact. Winterbanden hebben een speciaal ontwikkeld profiel dat zich vastbijt in de sneeuw. Deze eigenschap gaat verloren als de profieldiepte minder is dan 4 millimeter. In Nederland is het rijden op winterbanden nuttig, maar niet verplicht.

Per land verschillen de regels voor het gebruik van winterbanden. Er zijn landen waar winterbanden wel verplicht zijn. Voor de juiste regels kunt u contact opnemen met de autoriteiten van het betreffende land. Ook op de website van de ANWB vindt u hierover meer informatie. Tevens treft u een overzicht aan van de beste sneeuwkettingen 2011/2012.

Bron: Rijksoverheid en ANWB  

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.