Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Wintersport begint al vroeg Nederland

Wintersport begint al vroeg Nederland

12 oktober 2016

Veilig op wintersport? Dat begint met een goede voorbereiding!

De Nederlandse Ski vereniging organiseert de campagne ‘Wintersport begint in Nederland’ met allerlei activiteiten op verschillende wintersportlocaties in Nederland. 

Kop van Jut
Een hoofdblessure is een veel voortkomende blessure. Door het dragen van een helm verklein je de kans op (ernstig) hoofd- en hersenletsel bij een val of een botsing. Door een klap op de ‘attractie’ van de Kop van Jut te geven, zien wintersporters onmiddellijk zelf wat de gevolgen zijn van een val op je hoofd als je geen helm draagt. Van een bult tot ernstig hersenletsel.
Meer informatie kunt u vinden op de website van VeiligheidNL.

Wat te doen bij hersenletsel of bewusteloosheid. Dan kunt u in ieder geval iets doen. Om echt goed EHBO te kunnen verlenen is een EHBO-diploma een aanrader. Klik hier voor meer informatie over het Diploma Eerste Hulp.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.