Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Nieuwsarchief

Schrikbarend record in 2016: Hoogst aantal ernstig verkeersgewonden sinds 1993

7 december 2017

De verkeersveiligheid gaat achteruit stelt het SWOV in de Monitor Verkeersveiligheid 2017. Maar liefst 21.400 mensen raakten vorig jaar ernstig gewond in het verkeer.

"Bijensteek gevaarlijker dan terrorisme"

30 november 2017

In "De Bosatlas van de veiligheid" wordt in 128 pagina's uitgelegd wat er allemaal fataal kan zijn voor de mens. Schrijver van het boek, Henk Leenaers, neemt de lezer mee naar de...

Mannen worden eerder gereanimeerd dan vrouwen

15 november 2017

Verschillende media berichtten deze week over het feit dat mannen in Amerika sneller op straat worden gereanimeerd dan vrouwen.

Bakfiets te water

1 november 2017

In het kader van Heldendag 2017 duiken we in het archief van ons magazine EHBO.nl en delen we mooie verhalen:

Ook Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet aan IKK-norm

30 oktober 2017

Houders van het Diploma Eerste Hulp voldoen aan de gestelde IKK eisen, zo bevestigt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het Oranje Kruis garandeert tijdige invulling IKK plicht per 1 januari 2018

27 oktober 2017

Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht dat aanwezige werknemers op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in het bezit zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.