Certificaat Eerste Hulp aan kinderen

29 juni 2018

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan de eerste hulp kennis en vaardigheden van de gastouders. Het geregistreerde certificaat Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet daaraan.

Certificaat
Met het Certificaat Eerste Hulp aan kinderen ben je voorbereid op Eerste Hulp-handelingen bij kinderen.
Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere twee jaar te hercertificeren.

Cursus
Het Certificaat Eerste Hulp aan kinderen behaal je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet eerst de juiste kennis en kunde worden opgedaan. Gelukkig zijn er vele opleiders, waar deze EHBO-kennis kan worden geleerd. En waar je wordt opgeleid om het examen met succes af te ronden. Het Oranje Kruis zelf verzorgt geen cursussen, maar faciliteert juist het onafhankelijke examen. Om een cursus bij jou in de buurt te vinden, kun je terecht bij onze Cursuskiezer.

Examen
Het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp aan kinderen met aantekening PBLS/AED erkend door de NRR. 

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. Zie hier voor meer informatie.

Cursuskiezer
Benieuwd waar jij de opleiding tot dit Certificaat kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer. Daar hebben we alle opleiders op een rijtje gezet.


Eindtermen Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen