Diploma Instructeur Eerste Hulp

25 juni 2018

Ben je in het bezit van het Diploma Eerste Hulp en lijkt het je leuk om die kennis en vaardigheden aan anderen over te dragen? Dan is de opleiding Instructeur Eerste Hulp misschien iets voor jou.

Diploma
Het Diploma Instructeur Eerste Hulp is net als het Diploma Eerste Hulp twee jaar geldig. In die periode houd je jouw kennis en vaardigheden op peil door nascholing te volgen op het gebied van de Eerste Hulp en van didactiek. Voor meer informatie over de hercertificering van het Diploma Instructeur Eerste Hulp, klik hier.

Na het behalen van het Diploma Instructeur Eerste Hulp kun je jouw bevoegdheid uitbreiden door ook voor andere modules bijscholing te volgen.

Cursus
Het Diploma Instructeur Eerste Hulp behaal je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet eerst de juiste kennis en kunde worden opgedaan. Gelukkig zijn er vele opleiders, waar deze EHBO-kennis kan worden geleerd. En waar je wordt opgeleid om het examen met succes af te ronden. Het Oranje Kruis zelf verzorgt geen cursussen, maar faciliteert juist het onafhankelijke examen. Om een cursus bij jou in de buurt te vinden, kun je terecht bij onze Cursuskiezer.

Examen
Het onafhankelijke examen bestaat uit drie delen: theorie, eerstehulpvaardigheden en didactiek. Meer informatie over het examen vindt je in het Examenreglement Instructeur Eerste Hulp. Dit en andere relevante reglementen en documenten over examens en vaardigheden vind je in onze portal.

Cursuskiezer
Benieuwd waar jij de opleiding tot dit Diploma kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer of download dit document. Daar hebben we alle opleiders op een rijtje gezet.


Eindtermen Diploma Instructeur Eerste Hulp

Examenreglement Diploma Instructeur Eerste Hulp

Data examens Instructeur Eerste Hulp 2023

Programma Examen Instructeur Eerste Hulp

Materialenlijst examen Instructeur Eerste Hulp

Programma examen Instructeur Eerste Hulp

Verplichte lesstof examen Instructeur Eerste Hulp