Diploma Lotus

29 juni 2018

Een lotusslachtoffer is iemand die een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw uitbeeldt. Een lotusslachtoffer speelt een belangrijke rol in het Eerste Hulp-onderwijs en bij de examens. Ben je in het bezit van het Diploma Eerste Hulp en lijkt het je leuk om die rol uit te voeren? Dan is de opleiding lotus misschien iets voor jou.

Diploma
Met het Diploma toon je aan dat je voldoende lotuskennis en -vaardigheden bezit om op onder andere een examen Eerste Hulp een slachtoffer uit te beelden. Het Diploma kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te verlengen. In die periode houd je jouw kennis op peil door nascholing te volgen bij een lotuskring.

Cursus
Het Diploma Lotus behaal je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet eerst de juiste kennis en kunde worden opgedaan. Gelukkig zijn er vele opleiders, waar deze EHBO-kennis met succes kan worden geleerd. En waar je wordt opgeleid om het examen met succes af te ronden. Het Oranje Kruis zelf verzorgt geen cursussen, maar faciliteert juist het onafhankelijke examen. Om een cursus bij jou in de buurt te vinden, kun je terecht bij onze Cursuskiezer.

Examen
Het examen lotus wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam. Meer hierover kun je lezen in het Examenreglement Diploma Lotus.

Cursuskiezer
Benieuwd waar jij de opleiding tot dit Diploma kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer. Daar hebben we alle opleiders op een rijtje gezet.


Eindtermen Diploma LOTUS

Examenreglement Diploma LOTUS

Programma examen Diploma LOTUS

Voorbeeldformulier ensceneren ter voorbereiding op het examen

Data examens 2023