6 november: Hoogwateroefening bij Vecht

geplaatst op 11 juni 2014
Vandaag wordt in het kader van de Hoogwateroefening Vecht/Alert bij de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle een noodsituatie nagebootst: door extreme regenval is de Overijsselse Vecht overgelopen.
Een aantal woonboten is op drift geslagen en in het ondergelopen gebied bevinden zich slachtoffers die dringend hulp nodig hebben. 
De samenwerkende partijen, Veiligheidsregio IJsselland, Waterschap Groot Salland, Reddingsbrigade Nederland, gemeente Dalfsen, ministerie van Defensie en Rode Kruis Nederland werken met ca. 750 personen mee aan deze hoogwateroefening. 90 slachtoffers zullen op donderdag 6 november door de hulpverleners van de Reddingsbrigade, Brandweer, Defensie en Politie uit hun benaderde positie op en rond het water worden gered en geholpen. 
Dit is ��n van de scenario�s die donderdag 6 november wordt beoefend tijdens de grote Hoogwateroefening Vecht/Alert, welke van 4 t/m 8 november plaatsvindt op de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle.
Lees meer op de website van de