Advies Reddingsbrigade: zwem alleen onder toezicht in zee

geplaatst op 10 juni 2019
Er is een zesde dodelijk slachtoffer te betreuren bij zwemrecreatie deze zomer. Dit zesde slachtoffer viel begin vorige week na sluitingstijd van de Reddingsbrigadeposten bij Wijk aan Zee en Heemskerk.
De alarmploeg van Reddingsbrigade Wijk aan Zee werd door omstanders gealarmeerd, maar ondanks dat zij snel ter plaatse waren mocht hulp helaas niet meer baten.
Reddingsbrigade Nederland adviseert om alleen op plaatsen te gaan zwemmen waar op dat moment toezicht wordt gehouden door lifeguards. Let daarbij op de openingstijden van de betreffende Reddingsbrigade.
Reddingsbrigade Nederland heeft vorige week 435 hulpverleningen geregistreerd, waaronder 14 reddingen uit een levensbedreigende situatie. Er werd 316 keer Eerste Hulp verleend. 50 kinderen werden herenigd met hun ouders en er werden 24 opvarenden geholpen waaronder 12 kitesurfers. Daarnaast werden 14 zwemmers die in de problemen waren geholpen. In totaal werden deze zomer al 122 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.
Meer informatie vindt u op de website van Reddingsbrigade Nederland. Daar staan ook tips om veilig van het water te genieten.