EHBO belangrijk?

geplaatst op 10 juni 2019
Dat EHBO verschil kan maken, blijkt wel uit de cijfers van de Hartstichting. Iedere week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. 10 tot 20% overleeft een hartstilstand. Reanimeren door omstanders verdubbelt de overlevingskans. Maar mensen overlijden niet alleen aan een hartstilstand.Iemand die een beroerte heeft gehad, moet zo snel mogelijk worden geholpen, maar dit geldt ook voor ernstige bloedingen of ander letsel.
Wanneer je kind stikt in een knikker wil je ook weten wat je moet doen. Vandaar dat Het Oranje Kruis pleit dat mensen een EHBO diploma behalen, waar reanimatie en AED belangrijke onderdelen van zijn.

Interview
De directeur van Het Oranje Kruis, de heer Jongejan, werd vandaag ge�nterviewd door Remco van der Mebel van ZuidWestFM over het onderzoek dat het Rode Kruis liet doen. Hier kan je het interview terugluisteren (vanaf 45 minuten).

EHBO Diploma
Wanneer iemand een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis wil behalen, zit hier standaard het onderdeel reanimatie en het gebruik van AED bij. Je moet het wel �cht kunnen.

Op zoek naar een EHBO cursus? Check de