Geweld of ongeval? Gebruik de HELP! app!

geplaatst op 10 juni 2019
Je zult maar op de fiets zitten en uit het niets aangevallen worden door twee jongens. Het overkwam Matthijs toen hij 16 jaar was. �Twee jongens doken op vanuit de bosjes naast het fietspad en begonnen mij in mijn gezicht te slaan. Een fietser van middelbare leeftijd kwam langs, maar stopte niet om mij te helpen. Terwijl ik toch duidelijk om hulp riep. Gelukkig stopten de jongens vanzelf en voordat ik het door had, was ik alweer de hoek om gefietst. Het had ook anders kunnen aflopen���Vaak denk ik nog aan die fietser die niets deed om mij te helpen. Ik neem het hem ook eigenlijk niet kwalijk, want wat zou ik zelf doen in zo�n situatie? Ik zou willen helpen, maar hoe doe je dat zonder zelf ook slachtoffer te worden?�

Het verhaal van Matthijs horen we helaas steeds vaker. Mensen willen helpen, maar weten niet hoe. Bij een geweldssituatie of ongeval zijn het de mensen op straat die als eerste aanwezig zijn. Dan is het goed als je snel hulp in kunt schakelen en weet wat je moet doen.

De HELP! app
Met ��n druk op de knop 1-1-2 bellen en hulp inschakelen.

Heb je hulp nodig? Schakel andere mensen in. Samen sta je sterker! Ongeval of geweld? Bel 1-1-2 via de help! app. Tegelijkertijd zoekt de app via gps naar mensen in de buurt die ook de help! app hebben ge�nstalleerd en vraagt of ze beschikbaar zijn om te helpen. Zij zien de locatie en wat er aan de hand is. Gratis beschikbaar voor iphone en android.