Het �dorp� McDonalds

geplaatst op 10 juni 2019
Wie kent niet die grote gele M, die hoog boven alles uit torent. McDonald�s staat midden in de samenleving. Zowel letterlijk met de grote reclameborden als bedrijf zelf als afspiegeling van de maatschappij met zo�n 17.000 medewerkers en 350.000 gasten per dag. Met het enige verschil dat de gemiddelde leeftijd van het personeel relatief laag is.De redactie van EHBO.NL sprak met Cees van Ingen, directeur bedrijfsrecherche Nederland bv, die ruim 20 jaar interimmanager veiligheid is bij McDonalds, over wat zich achter de schermen afspeelt op het gebied van veiligheid.

Alles komt voor
Diefstalletjes, ongevallen, (seksuele) intimidatie, ruzies, overvallen, onbeschofte klanten, dronken gasten, een bommelding, je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt wel eens in een van de restaurants. Bijna drie miljoen gasten per week bezoeken de 240 restaurants van McDonalds in Nederland. Dagelijks staan zo�n 2500 medewerkers klaar voor hun gasten, bijna 24 uur per dag. Hoe regel je dan dat dit allemaal goed en veilig verloopt, zowel voor de gasten als voor het personeel?
Cees van Ingen vertelt dat voor alle restaurants in Nederland een strakke organisatie geldt. Zo is er in ieder restaurant altijd een veiligheidsco�rdinator aanwezig. Die werkt met een checklist: werken de deurdrangers, hangen de verbandtrommel(s) en de AED op een s