Kinderen leren EHBO in Nationaal Militair Museum

geplaatst op 12 augustus 2015
Vorige week hebben 120 leerlingen van de School op de Berg in Amersfoort EHBO geleerd in het Nationaal Militair Museum. Al vaker organiseerde de Stichting Jeugd EHBO Event in dierentuin Amersfoort EHBO lessen voor kinderen. Nu is er een nieuwe, unieke locatie bijgekomen.Tussen de militaire voertuigen leerden de leerlingen de Eerste Hulp handelingen, waaronder omgaan met schaafwonden, botbreuken, kneuzingen, reanimatie en verslikken. De leerlingen volgden een route langs tien verschillende posten waar ze deze Eerste Hulp handelingen leerden uitvoeren.

Lucienne Buiskool, voorzitter van de Stichting Jeugd EHBO Event, legt uit aan DeStadAmersfoort.nl waarom het zo belangrijk is om de jeugd dit bij te brengen. "We willen de kinderen leren hoe je je medemens in nood kunt helpen. Op school leren ze lezen, schrijven en rekenen maar als iemand een bloedneus krijgt of zich verslikt, wat doe je dan? Daar staan we op deze eventochtend bij stil."

Michiel Zeeman van het Nationaal Militair Museum tegenover DeStadAmersfoort.nl: "Wij krijgen bij het Nationaal Militair Museum bezoek van heel veel kinderen. Er zijn een groot aantal binnen- en buitenactiviteiten die vooral gericht zijn op kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Daarnaast past de boodsch