Eerste Hulp bij messenset Albert Heijn

geplaatst op 02 september 2016
De eerste slachtoffers van de spaaractie voor koksmessen van de Albert Heijn hebben zich op Twitter al gemeld. De koksmessen zijn scherp, wat helaas heeft geleid tot snijwonden.Op de Spoedeisende Hulp van het OLVG in Amsterdam zijn in januari tien tot vijftien snijwonden geconstateerd in relatie tot de scherpe koksmessen van Albert Heijn. Het Haga Ziekenhuis heeft tegenover de NOS aangegeven nog geen verband te hebben ontdekt.

Het volgende bericht werd door Albert Heijn al op Facebook geplaatst: "Wij willen natuurlijk dat mensen goede messen hebben, niet dat ze zich verwonden. En wij constateerden ook dat die verwondingen soms wel ontstonden. Vandaar de waarschuwingen. Hoewel die bij sommige klanten ook wel weer lacherige reacties oproepen: 'Een goed mes hoort toch scherp te zijn?'�

Preventie �n EHBO
Albert Heijn heeft filmpjes op de website staan met een uitleg hoe je de messen moet gebruiken. Mocht het toch misgaan, is het handig om te weten wat je moet doen bij een snijwond. Kijk hier voor deze EHBO-tip.

In de keuke