Meer dronken senioren op Spoedeisende Hulp

geplaatst op 10 juni 2019
Uit een onderzoek van Omroep Max in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) blijkt dat ruim 60 procent van de artsen op de Spoedeisende Hulp (SEH) zich zorgen maakt over het toenemende aantal dronken senioren.De meeste SEH-artsen (bijna 90 procent) krijgen te maken met ouderen die onder invloed op de SEH belanden, zo blijkt uit het rapport. De helft van deze artsen geeft aan dat ze wel eens te maken hebben met senioren die zich stomdronken melden.

Het grootste aandeel in meldingen onder invloed is in de leeftijdsgroep tussen de 55 en 65 jaar. Daarboven is dat een stuk kleiner en bij ouderen boven de 80 jaar komt het vrijwel niet voor.

Ties Eikendal is van de NVSHA en werkt op de SEH van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Hij laat tegenover de NOS weten dat alcohol bij ouderen een probleem is: �Ik kom van alles tegen. Het meest extreme zijn ouderen die van de trap vallen terwijl ze dronken zijn en door die val komen te overlijden. Maar denk ook aan een gebroken bovenarm of heup."
<