Te weinig sporters hebben EHBO kennis

geplaatst op 08 oktober 2016
Amateursporters weten te weinig van EHBO. Hierdoor lopen sporters en toeschouwers onnodig risico op blijvend letsel, aldus het Nederlandse Rode Kruis vanochtend in een persbericht. Een verkeerde manier van eerstehulpverlening kan een blessure verergeren en zelfs blijvende schade veroorzaken.Uit een onderzoek dat Het Oranje Kruis in 2015 liet doen, blijkt dat meer dan 50% van de Nederlanders ooit iets met EHBO heeft gedaan. Dit is een goede basis om een EHBO cursus te volgen en het Diploma Eerste Hulp te behalen. Iemand met een Diploma Eerste Hulp op zak is in staat de juiste eerste hulp te verlenen. Of het nu gaat om een sporter of toeschouwer.

Vanaf 1 september is het mogelijk het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis te behalen volgens de nieuwe richtlijnen Eerste Hulp. Een van de dingen die nieuw is, is dat Eerste Hulp aan kinderen nu is opgenomen in de eindtermen voor het examen Diploma Eerste Hulp.

Binnenkort beginnen bij veel opleidingsinstituten weer nieuwe EHBO cursussen. Kijk voor een EHBO cursus bij u in de buurt op de