Mijlpaal: Nederland heeft grootste netwerk burgerhulpverleners

geplaatst op 10 juni 2019
Een nieuwe mijlpaal is bereikt, aldus de Hartstichting. Maar liefst 170.000 Nederlanders staan geregistreerd als burgerhulpverlener. En daarmee heeft Nederland een landelijk netwerk van hulpverleners die na een oproep binnen zes minuten kunnen reanimeren.
Dat werkt als volgt. Iedere geregistreerde burgerhulpverlener is aangemeld bij een van de twee landelijke oproepsystemen (Hartveilig Wonen en Hartslag Nu) die op de meldkamer van 112 zijn aangesloten.
Zodra daar een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen de vrijwilligers in de buurt een sms. De kans dat zij eerder bij de pati�nt zijn dan de ambulance is groot waardoor er zo snel mogelijk kan worden begonnen met reanimeren. 
Goed nieuws dus! En er is n�g beter nieuws. Want niet alleen de aangemelde burgerhulpverleners kunnen reanimeren. Ook alle 300.000 diploma- en certificaathouders van Het Oranje Kruis kunnen reanimeren. Bij het afleggen van het examen voor het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis leert men onder andere reanimeren, BLS/AED �n Eerste Hulp aan kinderen.
Wilt u ook leren reanimeren? �n alle andere aspecten van Eerste Hulp eigen maken? Vind dan een cursus EHBO in onze