Premier Rutte: "Volg een EHBO cursus!"

geplaatst op 10 juni 2019
Minister-president Rutte roept alle Nederlanders op om een EHBO cursus te volgen. Zo liet hij weten tegenover Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis �Je krijgt er energie van als je een ander kunt helpen�.Mark Rutte reageerde op de campagnevideo �EHBO doe je zo� van het Rode Kruis. �De allerbelangrijkste boodschap van de video is dat je moet zorgen dat je een cursus doet�, vertelde Rutte.

�Mijn persoonlijke ervaring is dat je moet blijven oefenen. Voor mij is dit aanleiding om het reanimeren weer eens goed te trainen. Ik heb het wel geleerd, maar de kennis is toch een beetje weggezakt�, aldus Rutte.

EHBO Diploma
Wij, als Het Oranje Kruis, zijn blij om te horen dat Mark Rutte zich zo duidelijk uitspreekt over het behalen van het Diploma Eerste Hulp. Ook het herhalen van kennis is van belang.

Daarom is de kwaliteit van de eerste hulp zo belangrijk. Een onafhankelijk examen biedt deze kwaliteit. Een dergelijk examen na een EHBO-cursus kan gezien worden als drempel. En dat mag. Om op straat een vreemde te helpen, is het ook nodig een drempel over te gaan.

Ge�nteresseerd in het volgen van een EHBO-cursus en het behalen van het