Eerste Hulp bij tropische temperaturen

geplaatst op 10 juni 2019
De zomerse temperaturen houden nog even aan. Het Nationaal Hitteplan ligt klaar en Nederland kan zich opmaken voor een offici�le hittegolf. Wat kan je doen om de vervelende gevolgen van de hitte te beperken? Hoe herken je oververhitting en wat doe je dan?
Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ligt het �Nationaal Hitteplan� klaar. Dit plan staat vol tips en protocollen voor ziekenhuizen, festivalorganisaties en zorgverleners. De rijksoverheid hoopt hiermee problemen door extreme hitte te voorkomen.

Het RIVM heeft aan aantal tips opgesteld om vervelende gevolgen van hitte te beperken: - Drink voldoende, ook als je geen dorst hebt. Door te zweten verlies je veel vocht. Matig het gebruik van alcohol. Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand als je op pad gaat. - Zorg voor koelte. Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning tussen twaalf en vier uur �s middags. Neem een (voeten)bad of douche, slaap niet onder een te warme deken. - Houd de woning koel met zonwering, een ventilator of, als deze aanwezig is, airco. Zorg voortdurend voor ventilatie door roosters open te zetten